Бургас ще отбележи Международния ден на Черно море – 31 октомври

Please follow and like us:
Pin Share

Бургас. Община Бургас, Общински детски комплекс – Бургас и Басейнова дирекция „Черноморски район“ ще отбележат заедно Международния ден на Черно море на 31 октомври, съобщиха от пресцентъра на общината.
Празникът ще започне на 30 октомври от 11:00 часа с прожекция на филма „Тайнственият свят на делфините“ в Природонаучния музей и награждаване на участниците във фотоконкурса „Нашето море и неговите обитатели“. Извън обявения час в програмата, можете да гледате филма в удобен час на 30 октомври, но след предварителна заявка на тел. 056/84 32 39 и на e-mail: priroda@burgasmuseums.bg.
Програмата ще продължи на 31 октомври от 11:00 часа с пленер по изобразително изкуство „Морето, моето вдъхновение!“ – за деца от школата по изобразително изкуство към ОДК – Бургас, с ръководител Красимир Зинин. Той ще се проведе в експозиционен център „Флора“. В пленера може да се включи всяко дете, ученик и възрастен, които желаят да изразят своите послания и мечти чрез рисуване.
В рамките на събитието ще бъдат наградени участниците в Националния конкурс „Морето не е за една ваканция“. Най-добрите творби, както и тематични снимки на Бургаската фотографска общност, ще бъдат изложени в експозиционен център „Флора“.
Официални гости на събитието са Ивелина Василева – министър на околната среда и водите, и Десислава Консулова – директор на Басейнова дирекция „Черноморски район“.

Информационна агенция „Фокус“

Please follow and like us:
Pin Share