558684_4438907101178_909831855_n-Copy.jpgЗдравейте, казвам се Анa Адамова. Тук можете да разгледате фотографии през очите на един психолог и да усетите духа на прекрасните ми модели.

За мен фотографията означава удоволствието да бъде  отразен вътрешният  свят на човека. Разбира се това трудно би се случило ако не съществува взаимното разбирателство и доверие между фотографа и модела. В този смисъл от съществено значение за мен е общуването с модела, тъй като то  осигурява един вид обмен на енергия по време на снимане.  Убедена съм, че вниманието и чувствителността, които един фотограф може да има по отношение на човешкото поведение е основното нещо, което кара хората да се чувстват комфортно с фотографа и камерата не се страхуват да разкрие емоциите си.

Да  разбера настроението на човека и в крайна сметка, да го почувствам, за мен е истинско предизвикателство. Улавянето и наблягането на специфичните пози и жестове на човека когото снимам, позволяват човек напълно да изрази своята  индивидуалност.   Докосването до емоционалните преживяване на всеки човек е уникално и изключително за мен.
Когато снимам предпочитам не просто да регистрирам и документирам света около себе си, а да изразя определени емоции и чувства. Желанието ми е по-скоро да показвам и споделям с другите някакви мои идеи или поглед към реалността .
Основната ми цел и удоволствие е когато успея да предам на характеристиките на лицето, заедно с неговите емоции и настроение, а не просто обща външна прилика с оригинала.