Николай Атанасов Раданов

Здравейте и благодаря на всички, посетили този сайт – това означава, че сте проявили някакъв интерес към фотографията, при това – свързана нашия град – Бургас.

Казваме се Николай Раданов – Ниро и се увличам от фотографията още от детските си години. Тя така и не стана моя професия, но не съм сприрал за миг да снимам, да се обучавам, да експериментирам и да съпреживявам случващото се и в последствие по някакъв начин отразено на снимките ми. Остана мое сериозно хоби и донякъде – начин на живот.

По принцип снимам различни неща като тип снимки, но най-вече ми допада портретната фотография. Харесва ми общуването с хората; самия “жив” процес при фотографирането и когато снимките се получават, удолетворението е двойно. Като стил снимки съм се насочил основно към фешън, гламур, пин-ъп, голо тяло, боди-арт, софт-еротика, будоар. Намирам за висша форма на фотографското изкуство да се предаде красотата на жената, на красивите женски форми, излъчване, фаталност, прикритост, срамежливост. А и правенето на такава фотография е едно голямо изпитание както за фотографа, така и за модела. Изобщо моята философия е, че всяка една нормално изглеждаща, средностатистическа млада жена би трябвало да има такива снимки, като не е нужно на всяка цена да излизат в публичното пространство. След няколко десетилетия ще се убеди, че това е едно от най-доброто, което е правила за визията си през годините.

Ползвам система Канон.

Желая приятни и ползотворни дни!
За контакти: e-mail: nar@mail.bg GSM: 0887 273378

Галерия: