Николина Караганчева

Николина Караганчева

Казвам се Николина Караганчева и съм щастлива да споделя с вас своята любов и страст към фотографията.
Живея и работя във Бургас.

Обожавам да снимам всичко, да пътувам, да опознавам нови хора и места, да запечатвам моменти от действителността и да ги превръщам в разкази. Несравнимо удоволствие за мен е да отразя във фотографията си съкровен момент, цялостна история,богатстовото от емоции, живота на човек, без да го откъсвам от средата му. Сливам се с камерата, влизам в кадъра, търся късата дистанция – все по-близко, все по-навътре.

Често, когато приятелите ми ме питат с какво снимам, не на шега им отвръщам, че снимам с душа и че всъщност снимам душата на това пред мен – независимо дали е природа, момент от нечий живот, събитие, детайл или личност, като се стремя моите снимки да запазват интимността на един любопитен, но и любуващ се поглед.

В портретните си снимки се отнасям с деликатно чувство към вътрешния свят на представяната личност, търся преживяното, тайната на съдбата, оставила следи в чертите на лицето, отразила се в изражението, състоянието в момента.

Снимайки природа, обикновено съм провокирана от желанието си да уловя убегливата й прелест, да разпозная неповторимостта на „картината“, онези нюанси на красотата, за които често не ни достигат

очи.
Магията на фотографията окончателно ме завладя през 2006г., когато осъзнах, че това е моя изказ, моят път и моята свобода.

Ползвам професионална техника Nikon :
Nikon D7100
Пълен набор от най – висок клас обективи Nikkor, светкавици,аксесоари.

Портфолио