Започва ветроходна регата “Черноморец 2014”

Please follow and like us:
Pin Share

Ветроходни лодки от българския състезателен елит ще развеят платна в традиционната регата „Черноморец Бургас“ този уикенд. На 10 – 11 май Бургаският залив отново ще приеме най – добрите ветроходци в детско – юношеските и олимпийски класове.
На 10 май от 11.30 ч. ще стартират ветроходните гонки, които могат да бъдат директно наблюдавани от Моста, Терасата и Морското казино на Бургас. В регата „Черноморец Бургас“, която има значение за националната ранглиста, ще се състезават около 100 лодки в класовете Оптимист, Лазер, Кадет, 420, 470 и Фин. Събитието се организира от едноименния клуб, със съдействието на Община Бургас.
Подвижен ветроходен офис на регатата ще бъде разположен на самия Мост. Там децата, желаещи да се запишат да тренират ветроходство, ще получат информация кога и как да се включат в тренировките на Яхт клуб „Черноморец Бургас“.
„Регата на въже“ – традиционната вече изложба с най-интересните ветроходни мигове от деня отново ще се проведе. Тя се организирана от клуба, съвместно с Бургаска фотографска общност.
Главен съдия на регата „Черноморец Бургас“ 2014 ще бъде Пламен Георгиев, член на Варненската ветроходна съдийска колегия, а Жури ще бъдат представители от Варна, София и Бургас.

Източник: Дарик

Please follow and like us:
Pin Share