10 ГОДИНИ БУРГАСКА ФОТОГРАФСКА ОБЩНОСТ

Please follow and like us:
Pin Share

Бургаска фотографска общност /БФО/ отбелязва своята 10-годишнина с обща изложба в БХГ „Петко Задгорски“. Експозицията ще бъде открита  на 9 май Фотоизложба бургас2018 г. в 18 часа.

В изложбата са представени 22 автори с 58 фотографии, в които е запечатана емоцията на мига в различни жанрове – портретна, пейзажна, актова и стрийт фотография, минимализъм, абстракция.

В БФО членуват 35 професионалисти и любители, обединени от страстта към фотографията, всеки със свой уникален стил, технически похвати и естетически виждания. За 10 години авторите от БФО са организирали и участвали в над 70 изложби, конкурси, фото проекти, пленери – “Мигове“, “Бяло“, “Джазопис“, “Разкази за живота на рибаря“, 4 издания на “Приказки за Ева“, “Шарено“, “Солта и животът“, “Море“, 10 годишни изложби и мн. други в Бургас, София, Благоевград, Габрово, Стара Загора, Казанлък, Лозенград, Инеада и Тикерда в Турция.

Много от членовете на БФО са отличени с медали и специални награди в български и международни фотографски форуми.  Димитрина Андреева и Жечо Планински са членове на Международната федерация на фотографското изкуство, FIAP (Federation internationale del’Art Photographique) и са носители на престижната значка “Artiste FIAP“.

Изложбата “10 години БФО“ може да бъде разгледана до 31 май 2018 г.

Please follow and like us:
Pin Share